TUOMARIT

Bjørn Stene, Tanska Arvostelee; harlekiinit, keltaiset, manttelit ja palttenhundit & BIS- juniori, BIS- kasvattaja, BIS- pari & Best In Show

Katrine Lawaetz, Tanska Arvostelee; harmaaharlekiinit, mustat, siniset ja tiikerijuovaiset & BIS- pentu, BIS- veteraani, BIS- jälkeläisluokka & BIS- VSP

Tuomarit ovat varalla toisilleen.

Tuomariesittelyt


Katrine Lawaetz

Ensinnäkin haluan kiittää teitä mahdollisuudesta tulla Suomeen ja arvostelemaan rotunne näyttelyyn.

Kasvoin labradorien parissa ja ne olivat intohimoni teini-ikäsenä. Halusin kasvattaa terveitä ja aktiivisia työkoiria. Aloitin kasvatukseni mustalla nartulla, kunnes tajusin että halusin muutakin kuin iloisia pentuja. Halusin koetella rajoja pentujen sosiaalistamisessa ja leimautumisessa. Ja kun mieheni tutustutti minut tanskandoggeihin olin myyty.

Tänäpäivänä kasvatan sinisiä tanskandoggeja kennelnimellä Lawaetz. Pyrin kasvatuksessani terveytteen, tasapainoisuuteen ja toimivuuteen. Tanskandoggini ovat työkoiria, jokainen omalla tavallaan -metsästys, jäljestys ja tottelevaisuus. Olen myös eläinlääkäri ja käytän ammatitaitoani tukeakseni Tanskalaisia omistajia sekä kasvattajia keskittymään terveyteen. Tänä vuonna 3 kenneliä omistivat kokonaisen päivän tutkiakseen koiransa DCM:n varalta.

Odotan innolla tapaavani teidät kaikki syyskuussa.

Terveisin

Katrine Lawaetz

Bjørn Stene

Hei kaikki Tanskandoggi fanit. Ensinnäkin haluan kiittää mahdollisuudesta päästä tuomaroimaan värinäyttelyynne syyskuussa. Se on kunnia ja odotan innolla teidän kaikkien tapaamista.

Nimeni on Bjørn Stene, 52-vuotias nuori :-) alunperin olen Norjasta kotoisin mutta asun nyt Tanskassa vaimoni Lisen kanssa. Hankimme ensimmäisen mustan tanskandoggi narttumme -94. Hän oli vielä pentu, joten saimme mahtavan alun ensimmäisen doggimme kanssa. Hänen kanssaan koimme monia hienoja hetkiä näyttelykehissä, hän oli jopa vara MV Helsingissä -98.

Siitä lähtien meillä on ollut useita upeita voittajia ja valio tanskandoggeja. Jotkut teistä saattavat muistaa mustan uroksemme "Junior" MVA Galathus Serene Sovereign, ensimmäisen doggimme poika,oli vara MV Amsterdamissa 2002. "Loke", myös musta, Ladoguerie Canadese Agalenthus oli MV-08. Joten näyttelyissä käynti on ollut iso osa elämäämme siitä lähtien kun siirryimme tanskandoggeihin.

Ja kuten kaikki tiedämme, tanskandogit ovat sydämessämme molemmilla, niin positiivisella kuin negatiivisella tavalla kun ajattelee rodun hyvin tunnettuja terveysongelmia. Me voimme tehdä vain parhaamme, sillä mitä meillä on ja olla rehellisiä siinä mitä teemme, sekä kehittää rodun terveyttä ja elinikää.

Aiemmin Norjassa meillä oli kennel etuliite Sovereigndanes. Täällä Tanskassa olemme mukana Pinza tanskandogeissa Dawn Cowardin kanssa. Elämme mukavaa elämää kuuden oman tanskandoggimme sekä Dawnin kuuden dogin kanssa tilallamme Bording Jyllandissa, ja olemme yhä mukana näyttelymaailmassa vielä yli 20 vuoden jälkeen :)

Joten nyt odotankin innolla tanskandoggienne sekä heidän omistajiensa tapaamista syyskuussa sekä päästä nauttimaan mukavasta päivästä. Siihen asti hyvää kesää teille kaikille.

Terveisin Bjørn Stene